HARDHOUTEN VLONDER/TERRAS KOPEN






bedrijfsinfo door;  www.buitenschrijnwerk.eu

HARDHOUTEN VLONDER/TERRAS KOPEN



Hardhouten terras kopen
Hardhouten terras kopen


Eerst wachten op mooi weer is het eerste wat men in gedachte krijgt bij het horen van de term  houten vlonder kopen of hardhouten terras kopen, echter indien het voorjaar zich dan onverwacht ineens aanmeldt, is men vaak wel te laat met het bestellen of aanschaffen van dit product daar dit niet op 1 dag ingepland is en tevens gemaakt.   Maar,...voordat men beslist met welke firma in zee te gaan is het verstandig zich eerst te beseffen wat er allemaal mis kan gaan en op welke technische details te letten, alvorens men een handtekening zet.




Hardhouten vlonder kopen
Hardhouten vlonder kopen



VERSTANDIG HANDELEN

"Schoenmaker blijf bij je leest" is een uitspraak die men vaak hoort in de zakenwereld, en heeft op zich een hele hoge waarheidsfactor tussen bedrijven onderling, maar geldt tevens ook voor particulieren als men ergens geen ervaring mee heeft, en toch een beslissing wil maken met wie in zee te gaan voor de nieuwe carport  of pergola !  Wat dit duidelijk maakt is dat het van belang is dat men goed beseft met welke zaken men allemaal rekening mee dient te houden alvorens men in zee gaat met het bedrijf of de terras-bouwende ondernemer naar keuze, bij het kopen van een hardhouten vlonder, of het kopen van een hardhouten terras of houten poorten desgewenst.
Een opsomming van zaken die belangrijk zijn, is wellicht niet helemaal ongeplaatst in dit geval.

*  Ten eerste is het de materiaalkeuze die een hoop verschil maakt mbt de fysieke stabiliteit als men een hardhouten terras/ vlonder wilt kopen. (het krimpen en uitzetten van het materiaal)
*  Ten tweede is daarbij de zaagwijze van de stam of hoedanigheid van het materiaal wat bepaald of het op de stabiele manier aangeleverd word of op de onstabiele manier.
*  Ten derde maakt het een wereld van verschil of de schroeven gemaakt zijn van een geheugenloos materiaal of niet.
*  Ten vierde is de afscherming van de schroefkop tegen het vocht in zowel de vorm van water als in de vorm van waterdamp erg van belang
*  Ten vijfde is de lijmkwaliteit die de terrasbouwer gebruikt van groot belang voor het stevig blijven zitten van gelijmde delen.
*  Ten zesde is de precisie waarmee de vlonder word gemaakt van doorslaggevende aard mbt de visuele schoonheid van het te bouwen terras.


KWALITEITSHOUT EN COMMERCIEEL HOUT

Bij dit eerste punt hebben we direct al het belangrijkste punt te pakken van deze 6 punten, indien men overgaat om een hardhouten terras of hardhouten vlonder te kopen of hardhouten zwembad terras.
Er is veel hout te koop, maar het meeste hout is wat men in vakthermen commerciele rommel noemt.
Dit wil overigens niet zeggen dat deze commerciele houtsoorten dan altijd goedkoper zijn,....nee dat dus niet.  Ipe is bijvoorbeeld een commerciele houtsoort wat duurder is dan Afrormosia wat wel een goede degelijke houtsoort is met de juiste eigenschappen.
Hier een opsomming van de commerciele hardhoutsoorten voor bijvoorbeeld een hardhouten schutting van te vervaardigen;
Bankirai, Cumaru, Massaranduba, Salau, Frakkee, Bilinga, Azobe, Moabi, Angelien Vermelho, Thermisch hout, Commerciel Padoek (rose v kleur ipv donkerrood) Okan en alle andere soorten hout die men bij tuincenta's ziet liggen ten behoeve van bijvoorbeeld een tuinafsluiting.

De kwalitatief hoogwaardige houtsoorten zijn er maar 3 te weten;  Teak, Afzelia Dousse, en Afrormosia. Deze houtsoorten kunnen een stabiliteit bieden die buiten deze 3 soorten nergens te vinden zijn.  Dit weliswaar met een kleine kanttekening, dat er nogal een prijsverschil in zit, tussen deze 3 houtsoorten onderling.  Afrormosia is de helft duurder dan Afzelia, en Teak is 6 maal zo duur als eerstgenoemde, echter ontloopt de kwaliteit onderling niet zo dramatisch veel. Echter laat wel duidelijk zijn dat Teak nog altijd het beste is om een  buitenparket   product zoals een hardhouten vlonder of terras van te kopen, of om buitenparket laten aanleggen.


ZAAGWIJZES

Er zijn 3 verschillende zaagwijzes die in de houthandel worden toegepast tav de planken waarmee men een hardhouten vlonder kan kopen en laten vervaardigen of een hardhouten terras * kan aanschaffen.  De eerste wijze heet Dosse.  deze wijze is zeer economisch maar geeft het hout materiaal een zeer onstabiele factor wat krimp en uitzetting betreft.  Geen goede keuze als men een goed degelijk product wenst te hebben...zeker op het gebied van poorten waar veel krachten op komen, zoals een 2-vleugel tuinpoort * van een behoorlijke breedte.  De stabiele wijze van zagen is kwartiers gezaagd hout waarbij de jaarringen haaks op de plankzijdes staat !  Dit zorgt er voor dat de krimp en uitzetting opgevangen word in de plank.  De meest zuivere wijze van kwartiers zagen heet Rift zagen.  Dit is de meest stabiele wijze van hout afleveren maar tevens de minst economische wijze en is verreweg het duurste van de 3 opties voor het vervaardigen van een houten hek of houten pergola.



GOEDE SCHROEVEN IS HET HALVE WERK

Met de schroeven hangt alles letterlijk van aan elkaar, dus des te meer reden om op dit vlak geen concessies te doen.  men onderscheid 3 groepen ...A) commerciele schroeven van bouwmarkten
B) RVS schroeven  C) flexibele schroeven die meerekken met krimp en trek van het houtmateriaal.
Deze laatste groep is de enige goede variant om hardhouten vlonders of terrassen mee te kopen.
De schroeven uit categorie A breken snel af.  De schroeven uit categorie B die rekken uit en komen voorts niet meer terug in hun originele stand waardoor de schroeven visueel omhoog komen en daardoor de hardhouten vlonderplanken los komen te liggen.




Hardhouten terrassen kopen
Hardhouten terrassen kopen


OUDERWETS AMBACHTSCHAP  

In de middeleeuwen had men deze werkwijze reeds onder controle en werd er in de molenbouw en de scheepsbouw op velerlij wijzen deze constructietechniek toegepast.  De wijze van construeren is hier natuurlijk het zgn afdoken of het slaan van deuvels.  Dezen doken of deuvels hebben 2 toepassingen nl A) het afdekken van schroeven tegen water-intrek alsmede visuele afwerking  en B)  Om een constructieve verbinding mee te maken !  Echter in het geval de consument er  terrassen van tropisch-hardhout of vlonders mee wil kopen of aanschaffen, praat men over het beschermen tegen vocht en visuele afwerking.   Erg belangrijk om te voorkomen dat schroeven opgerekt worden en daardoor planken los komen te liggen.



VERSCHILLEN IN ADHESIEVE KWALITEITEN

Een potje houtlijm gaan halen kost in principe niet zoveel moeite,  ...echter indien de eisen aan de verbinding wat hoger moeten zijn indien men van plan is een hardhouten vlonder/ terras-aanleggen * te kopen, volstaat het niet meer om zomaar met het eerste onnozele potje lijm mee te volstaan, en zal men moeten zoeken naar een zwaar professioneel product. Maar als het eenmaal zo ver is kan men beter ook direct maar het beste nemen wat er te krijgen is in de handel en dat is de Resorcinol lijm v Enea op Formaldehyde basis uit de V.S.  word wereldwijd verkocht en is algemeen bekend als de beste houtlijm ter wereld en enige die nooit op de lijmnaad zal breken.



PRECISIE EN GEDULD

Het grootste geheim van de vakman is de tijd !  Voor het afleveren van vakwerk indien men een hardhouten terras/ vlonder aflevert aan de consument moet men dus geen haast hebben maar simpelweg de tijd nemen die er voor staat om het optimaal uit te voeren.
Echter in de praktijk bij de meeste bedrijven is dit niet de werkwijze die gehanteerd word.
Maar nog wellicht veel belangrijker is het consequent uitvoeren van de nauwkeurigheid gedurende de gehele constructietijd heen.  In de praktijk verzwakt de aandacht vaak op het gebied van de detaillering naarmate het project zijn voortgang beleefd.
Indien iedere consument bij de bouw van zijn/haar terras of vlonder of zelfs schutting met incidentele schuttingplanken   deze punten in consideratie zou nemen, zouden er nagenoeg nergens slechte vlonders/terrassen te vinden zijn, echter is dat laatste helaas niet het geval.

Welnu, een gewaarschuwd mens telt voor 2 zullen we maar zeggen.





Hardhouten vlonders kopen
Hardhouten vlonders kopen





BUITENSCHRIJNWERK PLAATST EEN  HARDHOUTEN VLONDER  OF  HARDHOUTEN TERRAS  IN DE VOLGENDE GEMEENTES;







NEDERLAND:

Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Eindhoven, Breda, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Gouda, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist, Sittard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Geleen, Gorinchem, Zoetermeer, Lisse, Hillegom, Harderwijk, Ermelo, Woerden, Zwolle, Almere, Lelystad, Doetinchem, Zutphen, Reeuwijk, Loosdrecht, Vinkeveen, Nieuwkoop, De Kaag, Leimuiden, Breukelen, Aalsmeer, Ter Aar, Blaricum, Laren, Eemnes, Muiden, Bussum, Schijndel, Boxtel, St. Oedenrode, Oisterwijk, Oosterhout, Oirschot, Waalwijk, Zandvoort, Bloemendaal, Valkenswaard, Waalre, Nuenen, Baarn, Epe, Ede, Veenendaal,Landsmeer, Giethoorn, Kamperland, Warmond, Roelofarendsveen en Nederhorst den Berg.



                                                                                                                                                            

BELGIE:                                                     
Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals, Dendermonde, Retie, Kasterlee, Oud Turnhout, Tongeren, St. Truiden, Tessenderlo, Heist op den Berg, en Oostende, Lokeren, Deinze, Waregem, Oudenaarde, Roeselare, Schoten, Kapellen, Bree, Peer, Hoogstraten, Bonheiden, Blankenberge, De Haan, Nieuwpoort, De Panne, Brugge, Kalmthout en Essen.